U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Corona en onze sport hoe gaan we ermee om?

 

 

 

 

 

Beste leden en ouders van leden, bezoekende verenigingen en hun spelers.

 

Zoals iedereen weet is Covid-19 nog erg actueel en houden wij hier nog iedere dag rekening mee. Ook bij ons op de sportclub! In dat kader willen wij jullie nog eens nader informeren omtrent de regels waarbij wij ook wijzen op de extra regels die wij met elkaar afspreken rondom competitiewedstrijden. Bijgaand treffen jullie de algemene regels zoals deze door NHV en NOC NSF worden voorgeschreven hoe wij ons moeten gedragen bij wedstrijden. Daarnaast treffen jullie hieronder de belangrijkste én extra maatregelen aan die wij genomen hebben voor onze eigen vereniging. Wij willen jullie verzoeken deze regels allemaal goed te lezen en je hieraan te houden. Tijdens de thuiswedstrijden zal er ook een Corona Coordinator aanwezig zijn om iedereen op de regels te wijzen. Mocht het ergens even niet goed gaan en je wordt aangesproken, dan uiteraard het verzoek de aanwijzingen op te volgen.

Met deze regels werken wij allen bij aan een verdere verspreiding van het Covid virus hetgeen ons, onze kinderen en de sport natuurlijk ten goede komt. Wij rekenen dan ook op jullie medewerking in dezen.

 

Aanvullend op de regels van het NHV en het RIVM die via DEZE link te vinden zijn, stellen wij als BDC'90 enkele specifieke regels die te maken hebben met onze accommodatie en ruimtegebruik.

 

Update 5-10-2010

Onder deze link het advies van het NHV nav het advies dragen van mondkapjes.

Zoals hier vermeld door het NHV nemen zij het advies van het kabinet over.

Dat betekent dat wij als vereniging dat advies steunen en de regels volgen.

 

Update 29-09-2010

Er is een nieuw pakket maatregelen van kracht.

De maatregelen die van belang zijn voor het handbal zijn:

GÉÉN TOESCHOUWERS. 
Helaas mogen er geen toeschouwers bij wedstrijden ÉN trainingen zijn.
Dat betekent dus: Ouders kunnen de jonge spelers kort voor de training de zaal in brengen, en weer ophalen aan het eind van de training. 
 
Voor wedstrijden geeft de trainer aan hoe laat iedereen aanwezig dient te zijn ivm omkleden en dergelijke.
Let ook op de loopwegen!
 
ENIGE UITZONDERING:
Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 3-5 personen maximaal.
 ___________
 
ALLEEN SPORTERS EN TRAINERS DIE OP DAT MOMENT TRAINEN OF EEN WESTRIJD SPELEN MOGEN ZICH IN DE ZAAL BEVINDEN.
Alle anderen pas naar binnen bij aanvang van hun training of wedstrijd.
Bij einde training/wedstrijd direct de zaal verlaten.
Kom dus niet te vroeg en volg de aanwijzingen van trainers op.
 ___________
 
Verder is er gelukkig nog geen maximum aangegeven van sporters in de zaal dus iedereen kan blijven trainen.
 __________
 
Douchen zoveel mogelijk met inachtneming van de RIVM richtlijnen.
Gebruik indien mogelijk meerdere kleedruimten per team.
 

Algemene regels:

Aanvullende regels BDC ‘90

 

 1. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de speciaal ook het Corona protocol bij wedstrijden zoals NOCNSF en NHV hebben opgesteld.
 2. Voor toeschouwers van wedstrijden hebben wij de volgende regels opgesteld.

THUISWEDSTRIJDEN

 • Alle bezoekers registeren zich bij binnenkomst sporthal op de registratielijst en desinfecteren hun handen
 • Publiek van EIGEN LEDEN mogen WEL de thuiswedstrijden in sporthal Strijthagen bezoeken. Er is ruimte voor circa 60 toeschouwers echter hiervoor gelden de volgende regels.
  • Je komt alleen de wedstrijden van je eigen kind kijken.
  • Je komt de sporthal binnen vlak voordat de wedstrijd begint en vertrekt direct na de wedstrijd
  • Er zijn 10 tribunes waarop zitplaatsen zijn gemarkeerd. Hou je aan deze markeringen! Meerdere leden van één gezin mogen bij elkaar zitten. In dat geval bepaal je zelf waar je moet gaan zitten om 1,5 mtr afstand te waarborgen.
  • Er zijn 20 stoelen aanwezig welke met een afstand van 1,5 mtr. naast de tribunes zijn geplaatst. Hiervan mag je ook gebruik maken.
  • Niet schreeuwen, juichen, joelen of zingen!
 • Publiek van de TEGENSTANDER willen wij BEPERKEN tot het minimum. Wij vragen dringend aan onze tegenstanders met zo min als mogelijk begeleiding naar onze wedstrijden toe te komen. Zodoende kunnen de ouders van onze leden met zo min mogelijk risico’s de wedstrijden van hun kinderen kijken.
 • Warm lopen doen we op het veld
 • Bespreking doen we in het kleedlokaal

 

UITWEDSTRIJDEN

 • Het publiek van onze EIGEN LEDEN willen wij BEPERKEN om uitwedstrijden te bezoeken. Zodoende geven wij het publiek van onze tegenstanders de volledige mogelijkheid om hun thuiswedstrijden te bezoeken (net als wij onze thuiswedstrijden willen bezoeken).
 • Bij jeugd zullen trainers hiervoor een rijschema maken zodat ouders per toerbeurt de kinderen naar de uitwedstrijden kunnen rijden. Voor deze ouders kun je via de handbal app terugvinden hoe de Corona regels zijn in de hal van onze tegenstander.

 

Wij hopen dat deze regels voldoende zijn maar mocht blijken dat de situatie wijzigt of vraagt om wijzigingen in deze regels, dan zullen wij de gewijzigde regels communiceren aan alle leden. Uiteraard hopen wij ook op jullie medewerking in dezen!

 

Mocht je vragen hebben, schroom niet om ons aan te spreken of contact met ons op te nemen.

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur HvBDC'90

Delen via sociale media